تغذیه مناسب برای پیشگیری از آرتروز

توسط admin, اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۷

تغذیه مناسب برای پیشگیری از آرتروز -از همین سن جوانی به فکر تغذیه مناسب برای آرتروز باشید ویا اگر دچار ارتروز هستید به همین راحتی با تغذیه مناسب درصدد درمان آن باشید فقط کافی است غذاهایی را بخورید که استخوانهایتان را محکم کند و کلسیم لازم رابه استخوانها برساند و غذاهایی را بخورید که این کلسیمی که میخورید آنرا بخوبی وزود جذب استخوانها کند و درگام اول باید اشخاص چاق به وزن مناسب برسند تا بر استخوانها فشار وارد نشود ودر حقیقت وزن بدن را بر استخوانها نیندازند و این بهترین و مهمترین اصل برای مبارزه با آرتروز است و نباید این مطلب را فراموش کنیم که تغذیه در پیشگیری یا درمان آرتروز بسیار حائز اهمیت است و نمیتوانیم این مورد را انکار کنیم اگر میخواهید مفصلهای قوی داشته باشید باید قدرت بدنتان را برای مقابله با آرتروز بالا ببیرید باید درست غذا بخورید تا دچار آرتروزنشوید و اگر شدید به آسانی با خوردنی های خوشمزه با آرتزور مقابله کنید

ویتامین‌های ضروری را دریابید

آرتروزبیماری مفاصل است یا اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم مشکل غضروف‌هاست. در واقع این بیماری متابولیسم استخوانی را به هم می‌زند. برای همین هم باید هر آنچه باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود را عزیز دانست. برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه می‌شود می‌تواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد. برای این کار می‌توانید مکمل مصرف کنید البته با مشورت با پزشکتان.

توجه داشته باشید برای جذب حداکثری کلسیم حتما لازم نیست که به میزان زیادی شیر و محصولات لبنی پر چرب میل کنید. بدون شک ماست و پنیر به خصوص پنیر تهیه شده از شیر بز می‌تواند کمک کننده باشد. اما با این حال ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانواده‌ کلم‌ها مانند کلم بروکسل، بروکلی، کلم چینی، کلم برگ و غیره و برخی از آب‌های معدنی نیز منبع کلسیم هستند. نکته‌ قوت این مواد غذایی در این است که بر خلاف شیر علاوه بر کلسیم حاوی مواد مغذی دیگری هستند که برای بدن مفید است. به عنوان مثال باید بدانید که ۱۰۰ گرم کلم چینی به اندازه‌ یک لیوان شیر کلسیم دارد. اما همین ۱۰۰ گرم کلم حاوی آنتی‌اکسیدان‌ نیز می‌باشد.

برای تسکین درد مفاصل باید علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین C به فکر تأمین پتاسیم مورد نیاز بدنتان نیز باشید. پتاسیم به میزان قابل توجهی در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. باید بدانید که این ماده‌ معدنی جلوی از بین‌‌رفتن کلسیم را می‌گیرد و حالت اسیدی بدن را خنثی می‌کند.ویتامین D و ویتامین K نیز به جذب و حفظ کلسیم در استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند.

پیش به‌سوی میوه‌ها و سبزیجات

سبزیجات و میوه‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان‌ها را تأمین می‌کنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتی‌اکسیدان‌ها. آنتی‌اکسیدان‌ها باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود. این مولکول‌های موذی به سلول‌ها آسیب می‌رساند و باعث بروز پیری زودهنگام آنها می‌شود.به عقیده‌ متخصصان زمانی که مفاصل دردناک می‌شود تعداد رادیکال‌های آزاد زیاد شده است. برای خنثی کردن این رادیکال‌های آزاد باید آنتی‌اکسیدان‌های زیادی جذب کنید. یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنول‌های زیادی دریافت کنید. این آنتی‌اکسیدان‌ها در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، دانه‌ها و مغزهای روغنی وجود دارد.

برای جذب آنتی‌اکسیدان‌ میوه‌ها، میوه‌هایی مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس، انگور فرنگی سیاه، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.برای بهره‌مند شدن از آنتی‌اکسیدان‌های سبزیجات، خانواده‌ سخاوتمند کلم‌ها مانند گل‌کلم، کلم قرمز، کلم برگ، بروکسل، بروکلی، ترب سیاه، شلغم و ترب کوهی را دریابید که سرشار از ویتامین C و ویتامین K نیز هستند. شما می‌توانید یک دوره‌ درمانی را با کلم شروع کنید. برای این کار روزانه ۴۰۰ گرم کلم میل کنید: ۲۰۰ گرم خام و ۲۰۰ گرم پخته. یک لیوان بزرگ آب کلم قرمز در روز نیز درد مفاصل‌تان را تسکین خواهد داد.توصیه می‌کنیم از مصرف فلفل دلمه‌ای، آرتیشو، کرفس، اسفناج، سیر و گوجه فرنگی نیز غافل نشوید به‌خاطر اینکه این مواد غذایی خوشمزه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هستند.

چربی‌های خوب برای التهاب‌های بد

با وجود اینکه برخی از چربی‌ها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما با این وجود چربی‌های مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهاب‌ها می‌روند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا ۶‌ها و امگا ۳ بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا.تا جایی که می‌توانید مصرف چربی‌های اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پرچرب، گوشت‌های چرب را کاهش داده و ماهی‌های چرب سرشار از امگا ۳ میل کنید. امگا ۳‌ها در ماهی‌هایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد. توصیه می‌کنیم هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید و از مصرف آجیل و تخم کتان هم غافل نباشید. در عوض مصرف روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن هسته‌ انگور را محدود کنید.

امان از اضافه وزن

مفاصل و به ویژه پاها و زانوها بیشترین آسیب را از اضافه وزن و چاقی می‌بینند. باید بدانید که با هر یک کیلو وزن اضافه پاهای ما ۵ کیلو وزن بیشتری تحمل می‌کنند. این بار اضافی نیز باعث سرعت‌گرفتن تخریب غضروف‌ها می‌شوند و این‌گونه می‌شود که هنگام راه رفتن احساس درد می‌کنید. اگر اضافه وزن دارید حتما به فکر کاهش وزن باشید. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی حاوی آرد و شیرین مانند نان بدون سبوس، غلات آماده‌ صبحانه، سیب زمینی و شیرینی‌جات را کاهش دهید. در عوض میوه و سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی (سویا، حبوبات) بیشتری میل کنید. یادتان باشد روزانه یک و نیم لیتر آب بنوشید.


به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است

دیدگاه شما چیست؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *